Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Skunk

Skunk

Een rauwe film die ons het leven toont van tiener Liam, die opgroeide in een gezin vol drugs, geweld en seks. In een jeugdinstelling vindt hij hulp, maar zijn trauma’s blijven opspelen. Geeft inkijk in de impact van jeugdtrauma’s en in het werk van de hulpverleners in de jeugdpsychiatrie.

 

Skunk
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Tiener Liam groeit op in een gezin waar drugs, geweld en seks de hoofdrol spelen. In een jeugdinstelling vindt hij troost, maar komt hij ook terecht in een groep jongens die stuk voor stuk hun eigen problematiek hebben. Liam is gevoelig, op zijn hoede en bang om gekwetst te worden, maar dusdanig beschadigd dat hij ook een gevaarlijke kant heeft. Lukt het hem om los te komen van zijn verleden? 

De rauwe film ‘Skunk’ van regisseur Koen Mortier laat op indringende wijze zien wat de invloed is van jeugdtrauma’s op jonge levens en met welke problematiek de jeugdpsychiatrie te kampen heeft. Maar er is ook aandacht voor het harde werk van de hulpverleners met geringe middelen. De rol van Liam wordt overtuigend vertolkt door de jeugdige Thibaud Dooms. De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Vlaamse jeugdwerker Geert Taghon, werd in België lovend ontvangen.

Genre
Drama
Herkomst
België (2024)
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Koen Mortier
Met
Thibaud Dooms, Nathali Broods, Boris van Severen
Duur
108 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"Het vlijmscherpe drama ‘Skunk’ is een film als een mokerslag"

Trouw

"Ingetogen, realistische stijl "

Skunk

"Mortiers beste film tot op heden"

De Morgen

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?