Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Songs of Earth

Songs of Earth

Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboortestreek, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar bejaarde ouders, die nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren. Bewonder een spectaculair panorama, stilte, en sereniteit te midden van de ruige bergen. 

Songs of Earth
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Noorwegen. Als kind nam hij zijn dochter al mee op zijn wandelingen, waar ze samen alles bespraken. Ook nu fungeert hij als de wijze gids van zijn dochter en neemt hij haar vier seizoenen lang mee op zijn tochten door het magnifieke landschap. Hij deelt verhalen die geworteld zijn in generaties. Hier groeiden zijn voorouders op, ze werden verliefd en stichtten gezinnen, te midden van natuurlijke verschuivingen en overstromingen die deel uitmaken van het leven in deze grillige natuur. Margreth Olin weet niet alleen het spectaculaire panorama vast te leggen, maar ook de stilte en sereniteit die heersen te midden van de ruige bergen, en de tijdloze verhalen die de vallei omhelzen.

Het bekendste natuurfilmteam van Noorwegen filmde de fenomenale beelden en Rebekka Karijord componeerde op basis van de geluiden van de natuur, de aarde en schuivende gletsjers een prachtige orkestrale score, uitgevoerd door het London Contemporary Orchestra. ‘Songs of Earth’ is een grootse natuurfilm, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis, waar Liv Ullman en Wim Wenders als uitvoerende producenten graag hun handtekening onder zetten. 

Te zien vanaf 29 februari. 

Genre
Documentaire/natuurfilm
Herkomst
Noorwegen (2023)
Gesproken taal
Noors
Regie
Margreth Olin
Met
Jørgen Mykle, Magnhild Mykløen
Duur
90 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?