Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Sparta

Sparta

Ewald wil, nu hij in de veertig is, op het Roemeense platteland met een schone lei beginnen. Zijn verleden achtervolgt hem echter en zijn goede bedoelingen om een hangplek voor jongeren te creëren worden door achterdochtige dorpsbewoners met grote achterdocht ontvangen. 

Sparta
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Ewald is jaren geleden naar Roemenië verhuisd. Nu hij in de veertig is, wil hij met een schone lei beginnen. Hij verlaat zijn vriendin en trekt naar het binnenland. Samen met enkele jongens uit de buurt transformeert hij een vervallen schoolgebouw in een plek waar de lokale kinderen bij elkaar kunnen komen. De overige dorpsbewoners zijn echter achterdochtig over Ewalds motieven en confronteren hem met de bittere waarheid.

‘Sparta’ vormt, samen met het eerder in Filmhuis Bussum vertoonde ‘Rimini’ waarin Ewalds meer flamboyante broer Richie centraal staat, een prequel voor Seidls latere project ‘Böse Spiele Rimini Sparta’, dat deze maand ook in het Filmhuis te zien is. Seidl ('Paradies'-trilogie) weet als geen ander het troosteloze bestaan van zijn hoofdpersonages weer te geven, waar - vaak tegen beter weten in – af en toe ook een sprankje hoop opflikkert.

Te zien vanaf 15 juni. Premièrekaarten zijn al te koop!

Genre
Drama
Herkomst
Oostenrijk (2022)
Regie
Ulrich Seidl
Met
Georg Friedrich, Florentina Elena Pop, Hans-Michael Rehberg
Duur
100 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?