Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Stars at Noon

Stars at Noon

Een Amerikaanse journaliste en een Engelsman zijn op elkaar aangewezen tijdens de Sandinistische revolutie in Nicaragua. Terwijl beiden zich in een penibele situatie begeven ontstaat er een gepassioneerde relatie. Winnaar van de Grote Prijs op het filmfestival van Cannes in 2022. 

Stars at Noon
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Trish, een Amerikaanse journaliste die tijdens de Sandinistische revolutie voor een klus in Nicaragua is, komt doordat ze haar paspoort verliest vast te zitten in het land. Als ze Daniel, een charismatische Engelsman, ontmoet, blijkt dat niet alleen het begin van een passionele relatie, maar ook haar beste kans op ontsnapping. Ze komt er echter al snel achter, dat hij nog meer gevaar loopt dan zij…

‘Stars at Noon’ is gebaseerd op de gelijknamige novelle van Denis Johnson, die in 1984 als journalist in Nicaragua verbleef. De Franse regisseuse Claire Denis ( ‘Avec Amour et Acharnement’) heeft ervoor gekozen niet de politieke ontwikkelingen in die tijd centraal te stellen, maar de heftige relatie tussen de twee hoofdpersonen. Ze won met deze film in 2022 de Grote Prijs op het filmfestival van Cannes. Joe Alwyn ('The Favourite') als Daniel en vooral Margaret Qually ('My Salinger Year', ‘Once Upon a Time in Hollywood’, ‘Maid’) als Trish zijn de terechte sterren van de film.

Te zien vanaf 8 juni. Premièrekaarten zijn al te koop!

 

Genre
Drama
Herkomst
Verenigde Staten (2022)
Gesproken taal
Engels, Frans, Spaans
Regie
Claire Denis
Met
Margaret Qualley, Bennie Safdie, Joe Alwyn
Duur
minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?