Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Strange Way of Life + The Human Voice

Strange Way of Life + The Human Voice

Nieuwe korte film van Spaanse grootmeester Pedro Almodóvar, samen vertoond met zijn Engelstalige film ‘The Human Voice’ uit 2020. Almodóvar filmt zoals altijd met aandacht voor detail, schitterend design en felle kleuren.

 

Strange Way of Life + The Human Voice
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Strange Way of Life
Vijfentwintig jaar na hun avonturen in Mexico steekt Silva de woestijn over om zijn oude vriend Jake te bezoeken. Jake is inmiddels sheriff en staat op het punt de verdachte in een moordzaak in te rekenen. De mannen denken terug aan hun jonge jaren in Mexico, de tijd waarin ze nog plannen maakten voor de toekomst. Als duidelijk wordt waarom Silva juist nu deze reis heeft gemaakt, is het de vraag of er wel een toekomst voor hen samen is.

‘Strange Way of Life’ is een mini-western met in de hoofdrollen Pedro Pascal ('Game of Thrones') en Ethan Hawke ('Boyhood'). De aantrekkingskracht tussen beide mannen krijgt langzaam vorm in de typische Almodóvar-stijl, waarbij hij zijn eigen draai geeft aan de klassieke western. De film werd op het filmfestival van Cannes genomineerd voor de Queer Palm voor korte films. 

The Human Voice
Een vrouw komt thuis en wacht op de man die haar verlaten heeft. Zijn koffers staan klaar, maar hij komt niet. Ook de hond is rusteloos zonder zijn baasje. Tijdens een telefoongesprek tussen de vrouw en haar ex-geliefde worden we deelgenoot van haar wanhoop, rusteloosheid en sarcasme. Haar wereld stort in. Eerst figuurlijk, daarna letterlijk. ‘The Human Voice’ is een korte – en de eerste engelstalige – film van Pedro Almodóvar, gebaseerd op het beroemde toneelstuk ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau.

In Tilda Swinton vond Almodóvar de ideale vertolker van het personage dat hem al decennia inspireert: een verlaten en ontredderde vrouw. Almodóvar filmt zoals altijd met aandacht voor detail, schitterend design en felle kleuren. Tilda Swinton is adembenemend in een decor dat laat zien hoe dicht het leven bij het theater staat. De film wordt een aantal malen vertoond in combinatie met Almodóvars nieuwste korte film ‘Strange Way of Life’. 

Te zien vanaf 7 september. 

Genre
Drama
Herkomst
Spanje (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Pedro Almodóvar
Met
Ethan Hawke, Pedro Pascal, Manu Rios
Duur
Totale lengte: 61 minuten (30 + 31 minuten)
Kijkwijzer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?