Zoekfunctie Filmhuis Bussum
All of Us Strangers

All of Us Strangers

Schrijver Adam woont in Londen in een bijna lege torenflat. Op een avond ontmoet hij bij toeval zijn mysterieuze buurman Harry. Hoofdrollen voor Paul Mescal ('Aftersun') en Andrew Scott ('1917', ‘Fleabag’).

All of Us Strangers
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Schrijver Adam woont in Londen in een bijna lege torenflat. Op een avond ontmoet hij bij toeval zijn mysterieuze buurman Harry, die het ritme van zijn dagelijkse sleur doorbreekt. Terwijl er een relatie tussen hen ontstaat, is Adam veel bezig met herinneringen aan het verleden. Hij voelt een sterke drang om naar de stad te gaan waar hij opgroeide en daar zijn ouderlijk huis te bezoeken. Daar lijkt het alsof er niks is veranderd sinds de dag dat ze stierven, 30 jaar geleden. 

Magisch-realistisch (liefdes)drama van Andrew Haigh (‘Weekend’, ‘45 Years’) dat van de ene hartverscheurend mooie scène naar de andere zweeft, zonder dat je als kijker precies begrijpt hoe de twee werelden zich tot elkaar verhouden. Gebaseerd op de roman ‘Strangers’ van Taichi Yamada. 

‘Queer in film’ op woensdag 31 januari, 18.30 uur
Op woensdag 31 januari organiseren we een speciale vertoning van ‘All of Us Strangers’, in samenwerking met Stichting Gooi & Vecht Inclusief en Gemeente Gooise Meren. Stichting Gooi & Vecht Inclusief zet zich in de Gooi- en Vechtstreek in voor een brede invulling van het lokale regenboogbeleid om de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTI-personen te verbeteren. Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid tot napraten in het café, onder het genot van een drankje dat wordt aangeboden door Gemeente Gooise Meren. 

Genre
Drama
Herkomst
Verenigd Koninkrijk (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Andrew Haigh
Met
Andrew Scott, Paul Mescal, Carter John Grout, Jamie Bell, Claire Foy
Duur
105 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"Een van de mooiste, romantische films van 2024"

NRC

"Wonderlijke, soms heel ontroerende film"

VPRO Cinema

"Tremendous performances from all four"

The Guardian

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?