Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Tár

Tár

De fictieve Lydia Tár is de eerste vrouwelijke dirigent van een groot, gerenommeerd Duits orkest; ze is uiterst getalenteerd, maar ook meedogenloos wreed en niet wars van machtsmisbruik. Haar complexe karakter wordt in al zijn facetten weergaloos neergezet door Cate Blanchett ('Carol', 'Blue Jasmine') en maakt onder meer dat ‘The Guardian’ de film opnam in haar lijst van beste films van het afgelopen jaar.

Tár
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Lydia Tár is de eerste vrouwelijke dirigent van de Berliner Philharmoniker. Ze heeft een indrukwekkend talent, is meedogenloos wreed en maakt zich - zoals het grote musici betaamt - schuldig aan het nodige machtsmisbruik en manipulatief gedrag. Haar memoires worden binnenkort gepubliceerd, ze bereidt zich voor op de live-opname van Mahlers symfonie no. 5 - wellicht haar magnum opus - en ze heeft een zesjarige adoptiedochter die haar aandacht vraagt. 

Maar ze heeft niet álles onder controle en langzaam dreigt haar onaantastbare imago af te brokkelen en wankelt haar voetstuk. Regisseur Todd Field ('Little Children') en hoofdrolspeelster Cate Blanchett ('Carol', 'Blue Jasmine') leveren in 'Tár' een indrukwekkende prestatie. Ze creëren op zo’n geloofwaardige manier een karakter met menselijke aspecten, waardoor je een volledig beeld krijgt van de persoon, haar talent én haar valkuilen. Onder andere ‘The Guardian’ nam 'Tár' op in haar lijst van beste films van afgelopen jaar. 

Genre
Drama/Muziek
Herkomst
VS
Gesproken taal
Engels
Regie
Todd Field
Met
Cate Blanchett, Nina Hoss, Noémie Merlant, Julian Glover, Mark Strong, Sophie Kauer, Sylvia Flote, Allan Corduner
Duur
158 minuten (exclusief pauze)

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?