Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Tchaikovsky's Wife

Tchaikovsky's Wife

Intens historisch drama over de obsessieve liefde van de aristocrate Antonina Miliukova voor de heimelijk homoseksuele Pjotr Tsjaikovski en hun bizarre huwelijk. Regisseur Serebrennikov ('Petrov's Flu') die opkomt voor LHBTQ+-rechten in zijn land, zat daarvoor twee jaar in huisarrest in Moskou. 

Tchaikovsky's Wife
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Antonina Miliukova is een mooie en intelligente 19e-eeuwse Russische aristocrate. Ze kan alles krijgen wat ze begeert, maar wil alleen maar trouwen met Pjotr Tsjaikovski op wie ze heimelijk verliefd wordt als ze voor het eerst zijn muziek hoort. Hij stemt in met een huwelijk om een einde te maken aan de geruchten die over hem de ronde doen en die zijn reputatie bedreigen. Hij voelt echter niets voor Antonina en geeft haar al snel de schuld van zijn tegenslagen en inzinkingen. Verteerd door haar gevoelens voor hem en door zijn vernederingen, wordt ze langzaam tot waanzin gedreven.

‘Tchaikovsky’s Wife’ vertelt het verhaal van het tumultueuze huwelijk tussen de beroemde componist en zijn toegewijde vrouw Antonina, die aan haar obsessieve liefde voor haar man uiteindelijk ten onder ging. Het hoogwaardige, historische drama van de Russische filmmaker Kirill Serebrennikov ('Leto', ‘Petrov’s Flu’) ging in première in de hoofdcompetitie van Cannes en maakte vervolgens een zegetocht langs internationale festivals.

Genre
Drama
Herkomst
Rusland, Frankrijk, Zwitserland (2022)
Gesproken taal
Russisch, Frans, Italiaans
Regie
Kirill Serebrennikov
Met
Odin Lund Biron, Alyona Mikhailova, Philipp Avdeev
Duur
143 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?