Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Banshees of Inisherin

The Banshees of Inisherin

Padraic is sinds mensenheugenis beste maatjes met Colm. Hun vriendschap hangt aan een zijden draadje wanneer Colm van de ene op de andere dag weigert met Padraic te praten. Deze verandering zet een reeks gebeurtenissen in gang die hun verdere levens zullen bepalen.

The Banshees of Inisherin
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De twee goede vrienden Pádraic Súilleabháin en Colm Doherty belanden in een moeilijke situatie wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan. Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

Oscarwinnaar Martin McDonagh (‘In Bruges’, ‘Three Billboards Outside Ebbing’, ‘Missouri’) koos met ‘The Banshees of Inisherin’ voor zijn thuisland Ierland. Tegen het prachtige Ierse landschap ontvouwt zich een karakterstudie over de breuk tussen twee oude vrienden; het recept voor een donker-komisch, karaktervol stoofpotje met een snuifje plattelandsmysterie. Hoofdrolspelers Colin Farrell (‘After Yang’, ‘The Lobster’) en Brendan Gleeson (‘The Tragedy of Macbeth’) speelden eerder samen in McDonagh's regiedebuut ‘In Bruges’ (2008).

Winnaar van 3 Golden Globes!

Genre
Drama/Komedie
Herkomst
VS, Ierland
Gesproken taal
Engels
Regie
Martin McDonagh
Met
Colin Farrell, Brendan Gleeson, Barry Keoghan
Duur
113 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?