Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Best of IDFA on Tour 2023

Best of IDFA on Tour 2023

Een drietal prijswinnaars van het International Documentary Film Festival Amsterdam dat in november 2022 plaatsvond, gaat weer op tournee door het land. Een uniek programma met films die je blik op de wereld verruimen! 

Best of IDFA on Tour 2023
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Een drietal prijswinnaars van het International Documentary Film Festival Amsterdam dat in november 2022 plaatsvond, gaat weer op tournee door het land. De films, afkomstig uit verschillende landen, zijn beoordeeld op onder andere uitmuntende cinematografische kwaliteiten en urgentie van het onderwerp. Met als resultaat een uniek programma met films die je blik op de wereld verruimen! 

Kaartverkoop
Kaarten voor The Best of IDFA on Tour kosten € 28,50 en € 26,00 voor Vrienden en CJP. BankGiro Loterij VIP kaart houders betalen slechts € 23,50. Deze korting is alleen mogelijk door vooraf aan de kassa op vertoon van de VIP-kaart tickets te kopen (maximaal 2 kaarten per VIP kaart houders). Cinevillers hebben gratis toegang, maar reserveren wel online van tevoren een kaartje.

Tijdschema:
12.45 – 14.13 uur: Paradise 
Pauze 
14.30 – 16.23 uur: Journey Through Our World
Pauze
16.40 – 18.36 uur: Apolonia, Apolonia

Paradise
Regie: Alexander Abaturov
Frankrijk/Zwitserland, 2022, 88 minuten

In de zomer van 2021 leidt een uitzonderlijke hittegolf in Jakoetië, het noordoosten van Siberië, tot enorme bosbranden. De klimaatverandering gaat in de poolgebieden sneller dan waar dan ook, met dit inferno als krachtig visueel bewijs. Bij het bestrijden van de brand wordt de plaatselijke bevolking aan haar lot overgelaten en moet zelf in actie komen. De camera gaat met de mannen mee het vuur in, door hen De Draak genoemd, als ze proberen de vlammen te bedwingen. 

Journey Through Our World
Regie: Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster
Nederland, 2022, 113 minuten

Sporten met flessen als gewichten. Goede vrienden die je spreekt via videobellen. Plots die twee kraaien in de tuin opmerken. Door corona kromp de wereld van het documentaire-echtpaar Petra en Peter Lataster. Toen de lockdown kwam, richtten zij de camera op zichzelf, op de natuur in hun tuin en op hun buren.

Apolonia, Apolonia
Regie: Lea Glob
Denemarken/Polen/Frankrijk, 2022, 116 minuten

Documentairemaakster Lea Glob is gefascineerd door de getalenteerde Apolonia, die werd geboren in een undergroundtheater in Parijs en opgroeide in een kunstenaarsgemeenschap – het ultieme bohemien bestaan. Glob blijft Apolonia volgen, wat resulteert in dit dertien jaar omspannende, fascinerende portret van een jongvolwassen vrouw die haar plek zoekt in de (kunst)wereld.

Genre
Documentaire
Duur
318 minuten

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?