Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Blue Caftan

The Blue Caftan

Halim en Mina runnen een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé. Hun huwelijk is liefdevol, maar ze leven met een geheim. Aangrijpende en warme film van Maryam Touzani ('Adam'), die laat zien dat liefde verschillende vormen kan aannemen. Een hit op festivals!

The Blue Caftan
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Halim en Mina hebben een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun huwelijk is liefdevol, maar ze leven met een geheim. Mina's ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen ervoor dat het fragiele evenwicht onder druk komt te staan.

In ‘The Blue Caftan’ toont regisseur Maryam Touzani ('Adam') dat liefde verschillende vormen kan aannemen. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri (Halim) en de Belgische Lubna Azabal (Mina) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film. ‘The Blue Caftan’  heeft al meerdere prijzen op zijn naam staan en ontving op het filmfestival van Cannes een staande ovatie.

Genre
Drama
Herkomst
Marokko
Gesproken taal
Arabisch
Regie
Maryam Touzani
Met
Lubna Azabal, Ayoub Messiou, Saleh Bakri
Duur
123 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?