Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Dead Don't Hurt

The Dead Don't Hurt

Elegante, feministische western waarin de onafhankelijke bloemiste Vivienne zich moet zien te redden in een door corrupte en gewelddadige mannen gedomineerde omgeving, terwijl haar partner in de Amerikaanse Burgeroorlog vecht. 

The Dead Don't Hurt
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De Frans-Canadese bloemiste Vivienne Le Coudy en de Deense timmerman Holger Olsen ontmoeten elkaar in 1860 in San Francisco. Ze worden verliefd, maar de sterke, onafhankelijke Vivienne weigert met Holger te trouwen. Ze besluit wel met hem mee te reizen naar zijn huis in het rustige Elk Flats in Nevada. Daar beginnen ze een gezamenlijk leven: zij kweekt rozen en verdient bij als serveerster, hij werkt als timmerman

Wanneer Holger tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog besluit voor de Noordelijke Staten te vechten, blijft Vivienne alleen en onbeschermd achter in een plaats waar de wil van de corrupte burgemeester Rudolph Schiller en zijn zakenpartner, de machtige rancher Alfred Jeffries, wet is. Alfreds gewelddadige zoon Weston heeft het bovendien op Vivienne voorzien, maar zij is vastbesloten zijn ongewenste avances te weerstaan.

Vicky Krieps (‘Plus que jamais’, ‘Corsage’, ‘Phantom Thread’) en Viggo Mortensen (‘The Lord of the Rings’, ‘Captain Fantastic’, ’Falling’, ‘Crimes of the Future’), vertolken de hoofdrollen in deze elegante, feministische western, waarin Mortensen naast de regie ook de hoofdrol, muziek en productie op zich neemt. ‘The Dead Don’t Hurt’ verbluft in zowel het spel als de visueel overweldigende beelden.

Genre
Drama/western
Herkomst
Canada, Denemarken (2023)
Gesproken taal
Engels, Frans, Spaans
Regie
Viggo Mortensen
Met
Vicky Krieps, Viggo Mortensen
Duur
129 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"The Dead Don’t Hurt is smullen, ook al weten we al bij het eerste shot: dit gaat in tranen eindigen"

NRC

"Fraai geschoten en klassiek vertelde western, waarin nu eens niet een brute cowboy maar een doorvoelde, tedere liefde centraal staat"

VPRO Cinema

"Opnieuw een voltreffer van en met Mortensen"

Filmtotaal

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?