Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Lost King

The Lost King

Het waargebeurde verhaal van Philippa Langley (Sally Hawkins), een vrouw die weigerde om genegeerd te worden en ‘s lands grootste geschiedeniskenners met succes bevocht om hun visie op een van de meest controversiële koningen van de Engelse geschiedenis, Richard III.

The Lost King
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Na een bezoek aan de vertoning van het Shakespeare’s toneelstuk ‘King Richard’, krijgt de altijd onopvallende Philippa Langley compassie voor de - in de geschiedenisboeken altijd als ‘barbaars’ beschreven - koning. In haar strijd voor gerechtigheid voor Koning Richard lll, krijgt Phillipa een visioen waarin voor haar duidelijk wordt waar de restanten van het lichaam van de koning zich zouden bevinden: onder een parkeerplaats in Leicester. Ze bijt zich vast in het onderzoek, wat leidt tot veel onbegrip in haar omgeving. Experts en academici reageren sceptisch op haar ideeën, maar Philippa zet door en met succes. In 2012, ruim vijfhonderd jaar na zijn overlijden, worden resten van zijn stoffelijk overschot gevonden en haalt Philippa haar gelijk. 

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, met in de hoofdrol Sally Hawkins (‘The Shape of Water’), geregisseerd door Stephen Frears (‘Victoria & Abdul, Philomena’). 

Genre
Drama
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Regie
Stephen Frears, Steve Coogan, Jeff Pope
Met
Sally Hawkins, Steve Coogan, Harry Lloyd
Duur
108 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Tijden en tickets

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?