Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Quiet Girl

The Quiet Girl

Ontroerende en expressieve film in het prachtige Ierse landschap over een gesloten jong meisje, dat bij liefdevolle familieleden wordt ondergebracht en daardoor opbloeit. ‘The Quiet Girl’ werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. 

The Quiet Girl
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Begin jaren tachtig, tijdens de zomer ergens op het Ierse platteland. De stille tienjarige Cáit wordt bij haar liefdevolle tante Eibhlín en wat stugge oom Seán ondergebracht om haar moeder – in verwachting van het zoveelste kind – te ontlasten. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze op, maar aan elke zomer komt een einde.

De debuutfilm van Colm Bairéad, gebaseerd op de novelle ‘Foster’ van Claire Keegan, is ontroerend en expressief, zonder veel woorden nodig te hebben. De film vertelt het universele verhaal over het niet te overschatten belang van liefde, aandacht en compassie voor de ontwikkeling van een mens. Het Ierse landschap is lust voor het oog. ‘The Quiet Girl’ kreeg een nominatie voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Te zien vanaf 13 april.  Premièrekaarten zijn al te koop.

Genre
Drama/Drama
Herkomst
Ierland
Gesproken taal
Iers-Gaelisch, Engels
Regie
Colm Bairéad
Met
Andrew Bennett, Catherine Clinch, Carrie Crowley
Duur
94 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?