Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Royal Ballet: Assepoester

The Royal Ballet: Assepoester

Het beroemde sprookje op muziek van Prokofjev en in de tijdloze uitvoering van Frederick Ashton, oprichter van The Royal Ballet, staat nog steeds op het repertoire van dit beroemde Engelse gezelschap. De filmregistratie laat de etherische wereld van Assepoester zien, vol goede toverfeeën, pompoenkoetsen, betoverende prinsen en ware liefde. 

The Royal Ballet: Assepoester
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Assepoester van choreograaf Frederick Ashton, oprichter van The Royal Ballet, bestaat dit seizoen 75 jaar. De première van het ballet in 1948, met in de hoofdrollen Moira Shearer en Michael Somes, werd met veel enthousiasme ontvangen. Na meer dan tien jaar afwezig te zijn geweest van het podium in The Royal Opera House, is de tijdloze bewerking van Ashton van het beroemde verhaal van Charles Perrault over het arme meisje dat rijk en gelukkig wordt, eindelijk weer terug.

Het sterk ontwikkelde gevoel voor muzikaliteit van de choreograaf en de schoonheid van de superieure partituur van Prokofjev verheffen het ballet tot ongekende hoogten. Een creatief team, doordrenkt in de magie van theater, film, dans en opera, voegt een extra dimensie toe aan de etherische wereld van Assepoester, vol goede toverfeeën, pompoenkoetsen, betoverende prinsen en ware liefde.

Genre
ballet
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Regie
Frederick Ashton, Koen Kessels
Duur
160 minuten (exclusief pauze)

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?