Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Royal Ballet: Doornroosje

The Royal Ballet: Doornroosje

Deze filmregistratie van het classicistische ballet Doornroosje, op muziek van Tsjaikovski, is een van de paradepaardjes van The Royal Ballet, en wordt sinds 2006 weer uitgevoerd in de originele enscenering. Met de weelderige sprookjesontwerpen van Oliver Messel is dit een van de mooiste stukken uit het repertoire van het klassiek ballet. 

The Royal Ballet: Doornroosje
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Het ballet ‘Doornroosje’ neemt een zeer bijzondere plek in het hart en de geschiedenis van The Royal Ballet in. Het was de eerste voorstelling die gegeven werd toen in 1946, na de Tweede Wereldoorlog, The Royal Opera House in Covent Garden heropend werd. In 2006 werd de originele enscenering opnieuw opgevoerd en sindsdien wordt deze nog steeds met veel enthousiasme ontvangen. Zeer beroemd is de uitspraak van Frederick Ashton, de oprichter van The Royal Ballet, dat het pure classicisme van het negentiende-eeuwse ballet van Marius Petipa een privéles is in de sfeervolle kunst en ambacht van de choreografie. 

Laat u meeslepen door de prachtige muziek van Tsjaikovski en de weelderige sprookjesontwerpen van Oliver Messel in een van de mooiste stukken uit het repertoire van het klassiek ballet.

Genre
ballet
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Regie
Marius Petipa, Koen Kessels
Duur
185 minuten (exclusief pauze)

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?