Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Whale

The Whale

Regisseur Darron Aronofsky schetst in ‘The Whale’ een hartverwarmend en aangrijpend portret van een eenzame, obese man, die het contact met zijn zeventienjarige dochter probeert te herstellen. Acteur Brendan Fraser maakt voor zijn rol kans op een Oscar!

The Whale
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Charlie leeft een teruggetrokken bestaan en geeft online Engelse les. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijtgeraakt. Toch probeert hij het contact te herstellen met zijn zeventienjarige dochter Ellie. Zij is van hem vervreemd geraakt omdat ze hem kwalijk neemt dat hij het gezin in de steek heeft gelaten.

Regisseur Darron Aronofsky (‘Black Swan’, ‘Requiem For A Dream’) schetst een hartverwarmend en aangrijpend portret van een eenzame man, die zijn leven opnieuw betekenis wil geven. Langzaam ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die wij zien, in scènes die je regelmatig bij de keel grijpen. Acteur Brendan Fraser (‘The Mummy Trilogy’, ‘Crash’) maakt in ‘The Whale’ een fenomenale comeback, die door het publiek op het filmfestival van Venetië beloond werd met een minutenlange staande ovatie. Fraser is voor zijn acteerprestaties in ‘The Whale’ genomineerd voor een Oscar!

 

Genre
Drama
Herkomst
VS
Gesproken taal
Engels
Regie
Darren Aronofsky
Met
Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins, Samantha Morton
Duur
117 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?