Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Tori et Lokita

Tori et Lokita

De uit Afrika gevluchte tieners Tori en Lokita ontmoeten elkaar in België en worden daar geconfronteerd met de harde realiteit van het vluchtelingenleven. Onzichtbaar voor de wereld om hen heen incasseren ze tegenslag op tegenslag, maar vinden kracht en vriendschap bij elkaar. Meedogenloos fileren de gelauwerde regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne (‘La Fille Inconnue’) onze samenleving en omgang met vluchtelingen.

Tori et Lokita
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

De tieners Tori en Lokita zijn beiden Afrika ontvlucht en in België terecht gekomen. De harde realiteit van het vluchtelingenleven brengt hen bij elkaar. Samen proberen ze een leven op te bouwen als broer en zus. Een verblijfsvergunning blijkt moeilijk te krijgen, waardoor ze op allerlei manieren in het nauw worden gedreven. Tori en Lokita lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen, maar gelukkig hebben ze elkaar. Zoals altijd werkten de Dardennes met onervaren acteurs. De chemie tussen de hoofdpersonages Pablo Schils en Joely Mbundu is fenomenaal en laat niemand onberoerd. 

Met ‘Tori Et Lokita’ houden tweevoudig Gouden Palmwinnaars Jean-Pierre en Luc Dardenne (‘Rosetta’, ‘La Fille Inconnue’) de kijker een spiegel voor, zoals we van hen mogen verwachten. Hun hartverscheurende observaties over onze samenleving is een indringende confrontatie met dat wat we niet willen zien. De Dardennes ontvingen op het Filmfestival van Cannes de speciale prijs ter gelegenheid van de 75e editie van het festival.

Genre
Drama
Herkomst
België
Gesproken taal
Frans
Regie
Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Met
Pablo Schils, Mbundu Joely, Tijmen Govearts, Alban Ukaj
Duur
88 minuten
Kijkwijzer

Trailer