Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Tótem

Tótem

Liefdevol en mystiek portret van een Mexicaans gezin dat het leven viert tijdens een bitterzoet verjaardagsfeest. Portretteert familieleden op intieme wijze en toont hoe ieder verschillend omgaat met loslaten, terwijl ze proberen te genieten van elke seconde die het leven biedt.

Tótem
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Een liefdevol Mexicaans gezin is druk in de weer met de voorbereidingen van een groots verrassingsfeest voor Tona, de zevenentwintigjarige broer, zoon en vader. Op deze broeierige dag maken zijn temperamentvolle zussen alles klaar om hem een onvergetelijke verjaardag te geven, terwijl zijn dochter Sol zich probeert te vermaken in de luwte van het mystieke huis. Wanneer de zon ondergaat en de gasten binnendruppelen, maakt de vrolijke drukte in het huis plaats voor een ongrijpbare melancholie. Het feest bruist van liefde maar heeft ook een bitterzoete bijsmaak.

‘Tótem’ viert het leven op intieme wijze en toont hoe ieder verschillend omgaat met loslaten, terwijl ze proberen te genieten van elke seconde die het leven biedt. De film won prijzen op diverse internationale filmfestivals, waaronder dat van Berlijn. Was de openingsfilm van World Cinema Amsterdam in Rialto.

Herkomst
Mexico, Denemarken, Frankrijk (2023)
Gesproken taal
Spaans
Regie
Lila Avilés
Met
Naíma Sentíes, Montserrat Marañon, Marisol Gasé
Duur
95 minuten

"Tótem van de Mexicaanse regisseur Lila Avilés is een prachtige ode aan familieliefde"

VPRO Cinema

"In het bijzonder fraaie ‘Tótem’ is ieder moment gedrenkt in zowel het leven als in rouw en verlies"

De Volkskrant

"Van Avilés gaan we hopelijk nog veel zien. De souplesse waarmee ze in Totem langs emoties en situaties navigeert en ondertussen een verhaal optrekt over het geluk en het ongeluk dat alle families treft, is meesterlijk"

Trouw

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?