Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Une belle course

Une belle course

Wanneer de 92-jarige Madeleine naar een verzorgingstehuis moet, vraagt ze een taxichauffeur langs de plekken die wat betekend hebben in haar leven te rijden. Met de Franse vedette Line Renaud en Dany Boon, beiden eerder te zien in ‘Bienvenue Chez les Ch’tis'. 

Une belle course
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De 92-jarige Madeleine belt, voor ze definitief naar een verzorgingshuis gaat om daar haar laatste dagen te slijten, een taxi voor een bijzondere rit. Ze vraagt haar chauffeur Charles om haar langs een aantal plekken in Parijs te rijden die voor haar belangrijk zijn, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. Al rijdend door de straten van de Franse hoofdstad wordt langzaamaan haar bijzondere leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen en laten nieuwe vriendschappen ontstaan. 


Omdat het drukke verkeer het vrijwel onmogelijk maakt om lange taxiritten vanuit een volgauto te filmen, en laat staan om een scène overnieuw te doen, maakt regisseur Christian Carion gebruik van enorme 4K-schermen rondom de taxi, waarop de route – die vanuit iedere hoek is opgenomen - geprojecteerd wordt. De Franse vedette Line Renaud (94) speelde al eerder samen met Dany Boon in de succesfilm ‘Bienvenue Chez Les Ch'tis' en hebben ook in deze film een onmiskenbare chemie met elkaar.

Genre
Drama/Komedie
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans
Regie
Christian Carion
Met
Dany Boon, Line Renaud, Alice Isaaz, Jérémie Laheurte
Duur
91 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"Een warm verhaal over twee mensen die in een emotioneel kwetsbare levensfase de juiste reisgezel tegenkomen "

Trouw

"Boon en Renaud zijn al vele jaren hechte vrienden. Die sterke band is zichtbaar in de film, tijdens de tocht door Parijs"

Tvkrant

"Heeft iets weg van Intouchables"

De Protagonisten

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?