Zoekfunctie Filmhuis Bussum
United We Stand

United We Stand

Indrukwekkende documentaire rond de in Nederland wonende Russische celliste Maya Fridman, die sinds de Russische inval in Oekraïne benefietconcerten organiseert.

United We Stand
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Maya Fridman is een in Nederland wonende Russische celliste. Zij is sinds de inval van Rusland in Oekraïne bijna letterlijk dag en nacht bezig om een indrukwekkende reeks benefietconcerten te organiseren in de grote zalen van Nederland, met Oekraïense én Russische musici. De voorbereidingen, repetities en concerten zijn gefilmd en veel van de deelnemende musici zijn geïnterviewd. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat de oorlog misschien wel vooral gericht is tegen de cultuur van Oekraïne, en dus ook tegen de musici. De Oekraïense percussionist Konstantyn Napolov zegt: ‘Poetin wil het Oekraïense volk uit de geschiedenis wissen.’ 

Met de aangrijpende en meeslepende verhalen van Oekraïense musici, en de tegelijkertijd innemende en indrukwekkende verschijning van Maya Fridman, vormt ‘United We Stand’ een bijzonder document van deze verscheurde tijd. Regisseur David van Tijn werkte eerder als scenarioschrijver mee aan de muziekdocumentaires ‘Janine’ en ‘De Winnaars’. 

Eenmalig te zien!

Genre
Documentaire
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Engels
Regie
David van Tijn
Duur
73 minuten

Tijden en tickets

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?