Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Upon Entry

Upon Entry

De Venezolaanse stedenbouwkundige Diego verhuist met zijn vriendin, de Spaanse danseres Elena, naar de Verenigde Staten. Ze willen er een gezin stichten en hun carrière nieuw leven inblazen. Op de luchthaven van New York worden ze echter verre van hartelijk verwelkomd en voor ze het weten raken Diego en Elena verstrikt in een benauwend kat-en-muisspel met de autoriteiten.

Upon Entry
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De Venezolaanse stedenbouwkundige Diego verhuist met zijn vriendin, de Spaanse danseres Elena, naar de Verenigde Staten om er samen opnieuw te beginnen. Ze willen er een gezin stichten en hun carrière nieuw leven inblazen. Op de luchthaven van New York worden ze apart genomen en verhoord door de immigratiedienst. Urenlang wordt hun verhaal in twijfel getrokken en worden ze met elkaars geheimen geconfronteerd. Zowel hun onderlinge band als hun toekomst komen op het spel te staan.

Rojas and Vásquez baseerden hun scenario op eigen ervaringen. Het resultaat is een uiterst spannende, ongemakkelijke en claustrofobische thriller, die je de volle 77 minuten op het puntje van de stoel houdt. 

Genre
Drama/Thriller
Herkomst
Spanje (2023)
Gesproken taal
Spaans, Engels
Regie
Alejandro Rojas, Juan Sebastián Vásquez
Met
Alberto Ammann, Bruna Cusí, Laura Gómez
Duur
77 minuten

Trailer

"Behalve een onthutsende krachtmeting tussen twee burgers en twee ambtenaren, schildert het steengoeie Upon Entry zo ook een onflatteus portret van alle vormen van argwaan die er tussen mensen bestaan "

NRC

"Het even beklemmende als vindingrijke ‘Upon Entry’ laat met kleine brokjes informatie de situatie voortdurend kantelen"

de Volkskrant

"Upon Entry duurt slechts 77 minuten, maar net als Diego en Elena zit je als kijker al die tijd op het puntje van je stoel"

VPRO Cinema

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?