Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Van auteur naar acteur: Butcher's Crossing

Van auteur naar acteur: Butcher's Crossing

Elke maand presenteren we een gloednieuwe boekverfilming met inleiding in samenwerking met Bibliotheek Gooi+. Filmwetenschapper en schrijver Gerlinda Heywegen neemt ons mee naar de wereld van de schrijver en hoe het verhaal tot leven komt op het grote doek. 

 

 

Van auteur naar acteur: Butcher's Crossing
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Van auteur naar acteur
Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films starten we in het najaar met een reeks ‘Van auteur naar acteur’, in samenwerking met Bibliotheek Gooi+. Elke maand presenteren we een gloednieuwe boekverfilming met een inleiding van filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen. Ze neemt ons mee naar de wereld van de schrijver van het boek en legt de link tussen het verhaal op papier en de manier waarop het verhaal op het scherm tot leven komt. De inleiding is voor iedereen goed te volgen, ook als je het boek niet gelezen hebt. Bibliotheek Gooi+ zorgt ervoor dat de boeken van de reeks te leen zijn (in beperkte oplage). 

Over ‘Butcher’s Crossing'
Kansas, 1874. De drieëntwintigjarige domineeszoon William Andrews stopt met zijn studie aan de prestigieuze Harvard-universiteit om zich aan te sluiten bij een expeditie die op buffeljacht gaat. De groep bestaat uit de doorgewinterde jager Miller, een kok, een stroper en een prostituee. Tijdens deze tocht door het spreekwoordelijke Wilde Westen verandert Williams kijk op het leven drastisch. ‘Butcher’s Crossning' is de verfilming van het gelijknamige boek uit 1960 van John Williams, die ook het onlangs herontdekte boek ‘Stoner’ schreef. Een anti-western, waarin gruwelijke ontberingen en slachtpartijen hand in hand gaan met filosofische overpeinzingen en inzichten.

Kaarten voor ‘Van auteur naar acteur’ kosten € 16,50 per film. Vrienden van Filmhuis Bussum en leden van Bibliotheek Gooi+ betalen € 14,00 en Cinevillers € 5,50. Kaarten zijn nu te koop.
 

Herkomst
Verenigde Staten (2023)
Regie
Gabe Polsky
Met
Nicolas Cage, Rachel Keller, Xander Berkeley
Duur
105 minuten

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?