Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Van auteur naar acteur: Het Smelt

Van auteur naar acteur: Het Smelt

Elke maand presenteren we een gloednieuwe boekverfilming met inleiding in samenwerking met Bibliotheek Gooi+. Filmwetenschapper en schrijver Gerlinda Heywegen neemt ons mee naar de wereld van de schrijver en hoe het verhaal tot leven komt op het grote doek. 

Van auteur naar acteur: Het Smelt
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Van auteur naar acteur
Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films starten we in het najaar met een reeks ‘Van auteur naar acteur’, in samenwerking met Bibliotheek Gooi+. Elke maand presenteren we een gloednieuwe boekverfilming met een inleiding van filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen. Ze neemt ons mee naar de wereld van de schrijver van het boek en legt de link tussen het verhaal op papier en de manier waarop het verhaal op het scherm tot leven komt. De inleiding is voor iedereen goed te volgen, ook als je het boek niet gelezen hebt. Bibliotheek Gooi+ zorgt ervoor dat de boeken van de reeks te leen zijn (in beperkte oplage). 

Over Het Smelt
Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs achter in haar auto om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit uit 2016.

Kaarten voor ‘Van auteur naar acteur’ kosten € 16,50 per film. kosten € 16,50. Vrienden van Filmhuis Bussum en leden van Bibliotheek Gooi+ betalen € 14,00 en Cinevillers € 5,50. Kaarten zijn nu te koop.


 

Herkomst
België/Nederland (2023)
Regie
Veerle Baetens
Met
Charlotte de Bruyne, Rosa Marchant
Duur
111 minuten

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?