Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Van auteur naar acteur: The Pianist

Van auteur naar acteur: The Pianist

Wladyslaw Szpilman, een gerenommeerde pianist, vecht voor zijn leven tijdens de Duitse bezetting van Polen. Een verfilming van het autobiografische boek van Szpilman zelf, die wordt ingeleid door filmwetenschapper Gerlinda Heywegen. 

Van auteur naar acteur: The Pianist
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Dit voorjaar organiseren we een nieuwe reeks ‘Van auteur naar acteur’, in samenwerking met Bibliotheek Gooi+. In deze serie vertonen we bijzondere boekverfilmingen, die worden ingeleid door filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen. Ze neemt ons mee naar de wereld van de schrijver van het boek en legt de link tussen het verhaal op papier en de manier waarop het verhaal op het scherm tot leven komt. De inleiding is voor iedereen goed te volgen, ook als je het boek niet gelezen hebt. Bibliotheek Gooi+ zorgt ervoor dat de boeken van de reeks te leen zijn (in beperkte oplage).

Kaarten voor ‘Van auteur naar acteur’ kosten € 17,00. Vrienden van Filmhuis Bussum en leden van Bibliotheek Gooi+ betalen € 14,50 en Cinevillers € 5,50

Wladyslaw Szpilman, een gerenommeerde pianist, vecht voor zijn leven tijdens de Duitse bezetting van Polen. Szpilman's authentieke verhaal getuigt van menselijke veerkracht te midden van ondenkbare ontberingen. Zijn scherpe observaties en levendige beschrijvingen brengen de verschrikkingen van de oorlog dichtbij.  

‘The Pianist’ van Władysław Szpilman werd met lof ontvangen door de pers en bekroond met prestigieuze prijzen. De pers prees Szpilman's authentieke en rauwe vertelling. Het boek won verschillende prijzen, waaronder de prestigieuze Prix du Meilleur Livre Étranger in Frankrijk en de National Jewish Book Award in de Verenigde Staten. De verfilming van Roman Polański uit 2002, met Adrien Brody in de hoofdrol als Szpilman, slaagde erin om de essentie van het boek vast te leggen, met behoud van de emotionele diepte en het historische belang ervan. Het ingetogen werk van Adrien Brody leverde hem een César en een Oscar op. Roman Polanski, die zelf met moeite de oorlog overleefde, won een Oscar voor Beste Regisseur.

Te zien op woensdag 17 april, 13.15 uur. 

Genre
Drama/oorlog
Herkomst
Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland (2002)
Gesproken taal
Engels
Regie
Roman Polanski
Met
Maureen Lipman, Adrien Brody, Emilia Fox
Duur
150 minuten (excl. pauze)

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?