Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Van auteur naar acteur: Death in Venice

Van auteur naar acteur: Death in Venice

Regisseur Luchino Visconti ('The Damned') bewerkte de gelijknamige klassieke roman van Thomas Mann tot een adembenemend poëtisch meesterwerk. Schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen verzorgt een inleiding bij deze prachtige boekverfilming. 

Van auteur naar acteur: Death in Venice
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Afgelopen najaar startten we, in samenwerking met Bibliotheek Gooi+, met de filmreeks ‘Van auteur naar acteur’. Deze reeks krijgt dit jaar een vervolg, waarin filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen wederom bij iedere boekverfilming de inleiding verzorgt. Ze neemt ons mee naar de wereld van de schrijver van het boek en legt de link tussen het verhaal op papier en de manier waarop het verhaal op het scherm tot leven komt. De inleiding is voor iedereen goed te volgen, ook als je het boek niet gelezen hebt. Bibliotheek Gooi+ zorgt ervoor dat de boeken van de reeks te leen zijn (in beperkte oplage).

Kaarten voor ‘Van auteur naar acteur’ kosten € 17,00. Vrienden van Filmhuis Bussum en leden van Bibliotheek Gooi+ betalen € 14,50 en Cinevillers € 5,50

Over de film
Componist Gustav Aschenbach reist naar Venetië om er tot rust te komen. Daar raakt hij echter in de ban van de beeldschone, jonge Tadzio, die met zijn familie in hetzelfde hotel verblijft als Aschenbach. Terwijl de stad ten prooi valt aan een cholera-epidemie, laat Aschenbach zich meeslepen in zijn onbeantwoorde passie voor Tadzio.

Regisseur Luchino Visconti ('The Damned') bewerkte de gelijknamige klassieke roman van Thomas Mann tot een adembenemend poëtisch meesterwerk. Op het Filmfestival van Cannes sleepte Visconti met deze film de Special 25th-Anniversary Prize in de wacht. ‘Death in Venice', met muziek van Gustav Mahler en een bijzondere vertolking van Dirk Bogarde, is Visconti op zijn best. 

Te zien op woensdag 13 maart, 13.15 uur. 

Herkomst
Italië (1971)
Regie
Luchino Visconti
Met
Dirk Bogarde, Björn Andrésen, Romolo Valli
Duur
130 minuten

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?