Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Vermeer – The Greatest Exhibition

Vermeer – The Greatest Exhibition

Een privétour langs de meesterwerken van Vermeer, zoals die in het voorjaar van 2023 te zien waren tijdens de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit, in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Vermeer – The Greatest Exhibition
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

In de lente van 2023 opende Het Rijksmuseum in Amsterdam de deuren voor de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit. Geleende meesterwerken uit alle hoeken van de wereld komen hier samen, zoals ‘Meisje met de Parel,’ ‘De Geograaf,’ ‘Het Melkmeisje’, ‘Het Straatje,’ ‘Schrijvende Vrouw met Dienstbode’ en ‘Vrouw met Weegschaal’. Deze documentaire van Exhibition on Screen geeft de kijker een privétour van de tentoonstelling onder leiding van de curatoren en Taco Dibbits, directeur van Het Rijksmuseum.

In de aanloop naar deze tentoonstelling heeft het Rijksmuseum nauw samengewerkt met het Mauritshuis en hebben beide musea diepgaand onderzoek verricht naar het kunstenaarschap van Vermeer; het creatieve proces achter zijn schilderijen, zijn artistieke keuzes en de motieven achter zijn composities. ‘We hadden nooit gedacht dat zo veel musea bereid waren om hun meesterwerken uit te lenen. Met deze tentoonstelling kunnen we een volledig nieuwe generatie aan het werk van Vermeer introduceren.’ - Taco Dibbits, Directeur van Het Rijksmuseum.

Genre
Documentaire
Herkomst
Verenigd Koninkrijk (2024)
Gesproken taal
Engels
Regie
David Bickerstaff
Duur
90 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?