Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Voorpremière voor Vrienden: The Quiet Girl

Voorpremière voor Vrienden: The Quiet Girl

Ontroerende en expressieve film in het prachtige Ierse landschap over een gesloten jong meisje, dat bij liefdevolle familieleden wordt ondergebracht en daardoor opbloeit. Op 3 en 4 april organiseren wij een exclusieve voorpremière voor Vrienden. 

Voorpremière voor Vrienden: The Quiet Girl
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

‘The Quiet Girl’ (Iers-Gaelisch: An Cailín Ciúin) is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld. ‘The Quiet Girl’ werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. 

Begin jaren tachtig, tijdens de zomer ergens op het Ierse platteland. De stille tienjarige Cáit wordt bij haar liefdevolle tante Eibhlín en wat stugge oom Seán ondergebracht om haar moeder – in verwachting van het zoveelste kind – te ontlasten. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze op, maar aan elke zomer komt een einde. 

De debuutfilm van Colm Bairéad, gebaseerd op de novelle ‘Foster’ van Claire Keegan, is ontroerend en expressief, zonder veel woorden nodig te hebben. Het Ierse landschap is lust voor het oog. 

De exclusieve voorpremières vinden plaats op 3 en 4 april. 

Genre
Drama
Herkomst
Ierland
Gesproken taal
Iers-Gaelisch, Engels
Met
Andrew Bennett, Catherine Clinch, Carrie Crowley
Duur
94 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?