Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Voorpremière voor Vrienden: Rosalie

Voorpremière voor Vrienden: Rosalie

Exclusieve voorpremière voor Vrienden van ‘Rosalie’, een film die 4 juli landelijk in première gaat. Tijdens deze exclusieve voorstellingen op maandag 10 en dinsdag 11 juni verwelkomen we onze vrienden met een gratis drankje en een kleine versnapering. 

Voorpremière voor Vrienden: Rosalie
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Speciaal voor de Vrienden van Filmhuis Bussum, onze trouwste supporters, organiseren we op maandag 10 juni en dinsdag 11 juni exclusieve voorstellingen van de film ‘Rosalie’. De film gaat op 4 juli landelijk in première, maar wij geven onze Vrienden graag de unieke kans deze film als eerste te zien! We verwelkomen je graag met een gratis drankje en een kleine versnapering.  

Over de film
Frankrijk, 1870. Rosalie is door een hormonale disbalans geboren met overtollige lichaamsbeharing, iets wat haar vader – uit bescherming – altijd angstvallig stil heeft gehouden. Als ze zich niet zou scheren, zou ze als vrouw immers afgewezen worden. Dan komt de dag dat Abel, een café-eigenaar in financiële problemen, met haar trouwt om haar bruidsschat, en pas na de huwelijksvoltrekking haar geheim ontdekt. Maar als een weddenschap te ver gaat, grijpt Rosalie deze kans aan om zichzelf niet langer te verstoppen. Kunnen Abel en zij het hoofd bieden aan een dorp vol (voor)oordelen?

In deze film, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, vertolkt hoofdrolspeelster Nadia Tereszkiewicz met verve en een elegante vanzelfsprekendheid de rol van Rosalie. Ze ontving hiervoor in 2023 op het filmfestival van Cannes de prijs voor Meest Veelbelovende Actrice. Van haar tegenspeler Benoît Magimel - onlangs nog te zien in ‘Le pot-au-feu’ – spat in zijn rol als Abel de sociale schaamte af. Een ontroerende film, die de grenzen verkent tussen man en vrouw.

Voorstellingen en data: 

maandag 10 juni
13.30 – 15.30 uur
21.00 – 23.00 uur

dinsdag 11 juni
15.45 – 17.45 uur
18.30 – 20.30 uur

Zoals gewoonlijk zijn er tickets voor introducé(e)s te koop tegen de vriendenprijs. Neem dus vooral iemand mee naar dit feestelijke evenement!

Prijs: € 10,25 euro per ticket, exclusief beschikbaar voor vrienden en hun introducé(e)s. 

Herkomst
Frankrijk, België (2023)
Regie
Stéphanie Di Giusto
Met
Benoît Magimel, Nadia Tereszkiewicz
Duur
115 minuten

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?