Zoekfunctie Filmhuis Bussum
War Pony

War Pony

Matho en Bill, twee Oglala Lakota jongens, wonen het Pine Ridge Reservaat in South Dakota.  Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen ze elkaars pad en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben. De film won in 2022 de Caméra d’Or op het filmfestival van Cannes. 

 

 

 

 

War Pony
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

In het Pine Ridge Reservaat in de Amerikaanse staat South Dakota wonen Matho en Bill, twee Oglala Lakota jongens. Bill is 23 en vader van twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Ondernemend als hij is, ziet Bill overal een kans om aan geld te komen. Tijdens een van zijn betaalde klusjes ontmoet hij Tim, een rijke witte kalkoenhouder met een ranch net buiten het reservaat, waar Bill een baantje krijgt. Ondertussen kan de twaalfjarige Matho niet wachten om volwassen te worden en wil hij vooral gezien worden door zijn alleenstaande vader, een lokale drugsdealer. Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen ze elkaars pad en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben. 

‘War Pony’ is een realistisch drama en een intiem portret over het leven in het Pine Ridge Reservaat. Hoewel de film het regiedebuut is van Gina Gammell en Riley Keough, benadrukken ze dat de film een collectieve prestatie is in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap, die meeschreef aan het scenario en te zien is in de verschillende rollen. Dit draagt bij aan het authentieke karakter van de film, die tegelijkertijd een ode is aan het leven in het reservaat. ‘War Pony’ was al te zien op verschillende festivals en won onder andere in 2022 de Caméra d’Or op het filmfestival van Cannes. 

Genre
Drama
Herkomst
Verenigde Staten (2022)
Gesproken taal
Engels
Regie
Gina Gammell, Riley Keough
Met
Jojo Bapteise Whiting, LaDainian Crazy Thunder
Duur
115 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?