Zoekfunctie Filmhuis Bussum
White Noise

White Noise

Een ogenschijnlijk maatschappelijk geslaagd gezin wordt geconfronteerd met een dreigende gifwolk en ziet hun zorgeloze bestaan in duigen vallen. Energieke en soms hilarische verfilming van de gelijknamige succesroman van Don DeLillo van regisseur Noah Baumbach.

White Noise
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

De Gladneys, bestaand uit Jack, Babette en hun vier kinderen uit verschillende huwelijken, vormen een maatschappelijk geslaagd gezin. Jack is hoogleraar Hitlerkunde aan de plaatselijke universiteit, zijn vrouw lerares lichaamshouding en eten-en-drinken. Als door een chemisch lek in de omgeving er een dreigende gifwolk op hen afkomt, raken ze in paniek en blijft er van hun schijnbaar zorgeloze bestaan weinig over. 

‘White Noise’ is gebaseerd op de gelijknamige succesvolle roman van Don DeLillo uit 1985. Het boek werd lang onverfilmbaar geacht, maar Noah Baumbach (‘While We’re Young’, ‘Marriage Story’) durfde het aan: ’I wanted to make a movie that was as crazy as the world felt to me now’. Het resultaat is een energieke, originele, soms hilarische film over de worsteling van een gewoon gezin met het hedendaagse bestaan. Met in de hoofdrollen Greta Gerwig (‘Maggie’s Plan’, ‘20th Century Women’) En Adam Driver (‘Blackkklansman’, ‘Marriage Story’). 

Genre
Drama/Komedie
Herkomst
VS
Gesproken taal
Engels
Regie
Noah Baumbach, Noah Baumbach
Met
Adam Driver, Greta Gerwig, Don Cheadle, Sam Nivola, May Nivola, Raffey Cassidy, Andre Benjamin, Lars Eidinger, Jodie Turner-Smith
Duur
136 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?