Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Wild Port of Europe

Wild Port of Europe

Egels, bunzingen, kleine mantelmeeuwen, een torenvalk, konijnen en zelfs zeehonden en exotische wolhandkrabben. ‘Wild Port Of Europe’ neemt je mee in het onverwachte verhaal van deze en andere dieren die leven in het grootste en drukste transport- en industriegebied van Europa: het havengebied van Rotterdam en Moerdijk.

Wild Port of Europe
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

‘Wild Port Of Europe’ is een gedramatiseerde natuurfilm over de onverwachte rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste en drukste transport- en industriegebied van Europa: het havengebied van Rotterdam en Moerdijk. Op de snijlijn tussen ogenschijnlijke tegenpolen – industrie en natuur – evolueert de klassieke circle of life hier tot de ‘re-cycle’ of life. Deze ontwikkeling wordt in beeld gebracht vanuit het perspectief van de dieren die in dit gebied leven. De individuele karakters van deze dieren nemen de kijker mee in de aandoenlijke, dramatische, maar ook de humoristische momenten in hun levens. In een landschap waar de mens continu alles verandert, pakken de dieren hun kansen en maken daarbij veelal opmerkelijke keuzes.

Regisseur Willem Berents en producent Melanie Kutzke kwamen 2016 in de unieke gelegenheid om natuuropnamen te maken op een afgesloten industrieterrein in de haven van Moerdijk ten bate van de beeldencollectie van Stichting Natuurbeelden en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De daar aanwezige diversiteit aan planten en dieren verraste hun enorm en inspireerde de makers tot deze grootse bioscoopfilm.

Genre
natuurfilm
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Willem Berents
Met
Sacha de Boer
Duur
87 minuten
Kijkwijzer

Trailer