Workshop filmen met de smartphone

Workshop filmen met de smartphone

Van filmliefhebber naar filmmaker … Nu ook voor Android-toestellen!

Wegens het grote succes de vorige keer, starten we op woensdag 30 mei opnieuw met de workshop ‘Professioneel filmen met de smartphone’. In vier woensdagavonden kunt u zich verschillende technieken eigen maken, waardoor u zelf met uw smartphone veelzeggende filmpjes kunt maken. Gewoon voor uw eigen lol, maar bijvoorbeeld ook om te gebruiken voor PR-doeleinden of op social media.

Iets voor u?
De workshop is bedoeld voor iedereen die graag een verhaal in beeld wil vertellen en die de beschikking heeft over een smartphone (met nog minimaal 5GB vrije opslagruimte). Speciale voorkennis is niet nodig.

Wat kunt u verwachten?
De workshopleiders leren u camera-, storytelling- en montagetechnieken en staan ervoor garant dat u niet alleen leert om met uw smartphone beelden vast te leggen, maar ook om met die beelden daadwerkelijk iets te vertellen. De workshop biedt een prettige afwisseling tussen theorie, oefeningen en voorbeelden.

Het programma
Woensdag 30 mei
Inleiding. De mogelijkheden van smartphones. Trends, uitdagingen en voorbeelden.

Woensdag 6 juni
De smartphone als filmcamera en basis filmtechnieken.

Woensdag 13 juni
Conceptontwikkeling – Hoe vertel je een verhaal in beelden?

Woensdag 20 juni
Montage en eindopdracht. Deelnemers gaan naar huis met hun eerste zelfgemaakte smartphone-filmpje.

Over de workshopleiders
Françoise Mittertreiner is eigenaar en oprichtster van MFilms. Ze is afgestudeerd filmwetenschapper en heeft veel ervaring als producent en regisseur o.a. opgedaan bij Joop van den Ende en Amber Film. Daarna werkte ze geruime tijd in verschillende marketing- en business developmentfuncties om in 2013 de draad als filmmaker en -producent weer op te pakken.

Joost Schrickx is scenarioschrijver en regisseur en auteur van het Basisboek Scenarioschrijven. Hij schreef de scenario’s voor een aantal series, kortere films en een lange bioscoopfilm. Als regisseur maakte hij een aantal spraakmakende documentaires. Als producent/regisseur realiseerde hij vele opdrachtfilms, bedrijfs- en moodfilms.

Data en kosten
De cursus start op 30 mei en bestaat uit vier woensdagavonden van 20.00 tot 22.15 uur (incl. pauze). Het aantal deelnemers is maximaal zestien.
Prijs per deelnemer: € 100,- Het is niet mogelijk om aan een losse avond deel te nemen.

Aanmelden
Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan [email protected], onder vermelding van ‘Workshop Filmen met de smartphone’ met daarin uw naam en telefoonnummer en welk merk en type smartphone u gebruikt. U krijgt dan vanzelf bericht over de betaalwijze en het ophalen van de toegangspas.