Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Workshop Smartphone Fotografie

Workshop Smartphone Fotografie

De laatste jaren is de klassieke fotocamera massaal vervangen door de camera van de smartphone. Tijdens deze workshop leer je in 3 uur hoe je het meeste uit de camera van jouw smartphone haalt zonder jezelf te verliezen in cameratechniek!

Workshop Smartphone Fotografie
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

[UITVERKOCHT]

De laatste jaren is de klassieke fotocamera massaal vervangen door de camera van de smartphone. Steeds meer mensen maken zelfs alleen nog maar foto’s met hun smartphone camera. Dat is niet zo vreemd: het gat tussen de smartphone en de traditionele camera wordt steeds kleiner. Maar een smartphone is geen echte camera. Toch kun je er hele mooie professionele foto’s mee maken. Als je maar weet waar je op moet letten!

Tijdens deze workshop leer je hoe je het meeste uit de camera van jouw smartphone haalt zonder jezelf te verliezen in cameratechniek. Je leert hoe je de mogelijkheden van je smartphone optimaal kunt benutten. De focus ligt niet alleen op het beter fotograferen met je smartphone, maar ook op het bewerken van de beelden op je smartphone en het toepassen van foto’s voor diverse social media als Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter.

Programma:
·         Trends en ontwikkelingen smartphone fotografie
·         Basis smartphone foto-instellingen
·         Tips, tools en tricks
·         Fotografie-techniek (compositie, kadrering en belichting)
·         Storytelling
·         Bewerken van foto’s met snapseed
·         Delen op social media

De nadruk van de workshop ligt op het zelf doen, onder begeleiding van de ervaren smartphone fotograaf. Na de theoretische uitleg over compositie en de kunst van belichting ga je aan de slag. Aan de hand van gerichte oefeningen en persoonlijke feedback leer je verschillende aandachtspunten stap voor stap toe te passen. Natuurlijk krijg je complimenten, maar daarnaast ook tips en tricks hoe jij je foto’s nog sterker kan maken. Zo leer je in een paar uur mooiere foto’s maken en bewerken met je smartphone.

Voor wie?
Deze workshop is voor iedereen die graag betere en inhoudelijke foto’s met de smartphone wil maken. Deelnemers hebben geen enkele kennis of fotografie ervaring nodig.

Praktische informatie
Benodigdheden deelnemers: smartphone met opgeladen batterij, eventueel een selfiestick en powerbank. Installeer de app snapseed van tevoren.

Datum: zaterdag 7 oktober 2023
Tijd: 14.00-17.00 uur

Kosten: € 39,95 / € 36,00 voor Vrienden

 

Regie
Françoise Mittertreiner
Duur
180 minuten