Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Yuku en de Himalayabloem

Yuku en de Himalayabloem

Yuku is het oudste kind uit een grote muizenfamilie en moet de voedselvoorraad bewaken. Ze luistert echter liever naar haar oma, een meesterlijke verteller met een wonderlijke ukelele. Wanneer het einde van oma’s leven nadert, gaat Yuku op zoek naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar 'laatste reis'.

Yuku en de Himalayabloem
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Yuku, een kleine en speelse muis, leeft samen met haar familie in de kelder van een kasteel waar de hongerige kat altijd om de hoek loert. Als oudste kind moet Yuku de voedselvoorraad bewaken, maar veel liever luistert ze naar haar oma, een meesterlijke verteller, om op een dag zelf zulke verhalen te kunnen vertellen. Wanneer het einde van oma’s leven nadert, gaat Yuku op zoek naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar 'laatste reis'. Met haar ukelele als wapen vertrekt Yuku op een muzikale tocht waarbij ze kennismaakt met onder meer een grote rat, een kraai, een konijn, een eekhoorn en een vos. 

‘Yuku en de Himalayabloem’ is doorspekt met aanstekelijke rijmpjes op muziek en charmante, kleurrijke figuren en is een avontuurlijke ode aan hoe verhalen ons voor altijd met elkaar verbinden. De film is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Te zien vanaf 15 december 2022. 

Genre
Animatie/kinderfilm
Herkomst
België, Frankrijk, Zwitserland
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Arnoud Demuynck, Rémi Durin
Met
Stemmen: Bent Van Looy, Gloria Monserez, Tine Embrechts
Duur
65 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?