Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Zee van Tijd

Zee van Tijd

Lucas en Johanna zeilen in de jaren tachtig met hun zoontje Kai de wereld rond. Midden op de Atlantische Oceaan verandert de idylle in een nachtmerrie. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar opnieuw en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld. Met vader en zoon Scholten van Aschat, Sallie Harmsen en Elsie de Brauw.

Zee van Tijd
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren tachtig met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van een innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar opnieuw en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld. 

De regie was in handen van Theu Boermans (‘1000 Rosen’ en de musical ‘Soldaat van Oranje’) en het scenario, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is geschreven door Marieke van der Pol (‘De Tweeling’, ‘Bright Flight’). 

Genre
Drama
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Theu Boermans, Marieke van der Pol
Met
Reinout Scholten van Aschat, Gijs Scholten van Aschat, Sallie Harmsen, Elsie de Brauw
Duur
109 minuten
Kijkwijzer

Trailer