Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Zomervacht

Zomervacht

Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?

Zomervacht
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De dertienjarige Brian woont samen met zijn vader Maurice op een afgelegen terrein in een vervallen caravan. Niet de ideale plek om Lucien op te vangen, Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer. Toch ziet Maurice hier wel de voordelen van in als blijkt dat er een financiële vergoeding tegenover staat. Dat geld kunnen ze goed gebruiken en hij heeft ‘Brai’ toch om voor Lucien te zorgen? Maar hoe doe je dat, zorgen voor iemand die niet kan praten? En ondertussen is er ook nog Selma, het meisje dat Brian heeft leren kennen in de instelling van Lucien. Gelukkig is er net een nieuwe huurder gearriveerd in de leegstaande caravan verderop op het terrein. Emile, bij wie het thuis met zijn vriendin ‘even niet zo lekker loopt’, houdt wel een oogje in het zeil. Maar is deze sympathieke man eigenlijk wel te vertrouwen? En lukt het Brian dan toch een band met zijn broer op te bouwen of groeit de zorg hem boven het hoofd?

‘Zomervacht’ is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jaap Robben. Joël in het Veld, die de rol van Lucien speelt, geeft op scholen in het basis en voorgezet onderwijs lezingen over hoe om te gaan met mensen met een handicap, speelde al eerder in een theatervoorstelling en nam deel aan het tv-programma ‘We gaan het maken’, waarin men een oplossing zocht voor zijn communicatieprobleem.

Te zien vanaf 19 oktober.

Genre
Drama
Herkomst
Nederland (2023)
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Joren Molter
Met
Micha Hulshof, Jarne Heylen, Joël in 't Veld
Duur
86 minuten
Kijkwijzer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?