Aanbod

Besloten filmvoorstelling
Je kan zelf een film kiezen of een titel uit ons vaste programma uitzoeken. Daarbij adviseren wij je graag. Die kom je samen met jouw leerlingen bekijken. Wij verzorgen graag het les- en/of achtergrond materiaal. Je kan de film ook combineren met een workshop, een filminleiding of een les over filmgeschiedenis en filmanalyse. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Filminleiding
Leerlingen krijgen een uitgebreide inleiding op de film die ze gaan zien. De les laat ze het medium film op meerdere niveaus begrijpen, verdiept de filmbeleving en kan goed als voorprogramma dienen voor een wat moeilijkere film of een specifiek thema.

Lessen filmgeschiedenis en filmanalyse
Hoe bewust kijken we naar een film? Welke informatie halen we uit beelden en hoe kunnen we een film beter begrijpen? Om leerlingen meer houvast te geven in het leren kijken naar film, bieden we lessen filmgeschiedenis en filmanalyse aan. Deze lessen zijn geschikt als voorbereiding op een film of als los verdiepingsprogramma. De inhoud wordt altijd op maat verzorgd.

Workshops
In onze workshops (one-minute’s & introductie animatie) kunnen leerlingen zelf (animatie)film maken en gaan ze met nieuwe media aan de slag. Ze leren denken als een regisseur, hanteren zelf de camera, acteren in hun eigen verhaal en monteren hun geschoten beelden. Onze workshops, zowel de live-action als de animatie, worden door verschillende filmprofessionals gegeven.

Workshops op maat
Naast de vaste workshops verzorgt Filmhuis Bussum ook workshops op maat. Wil je een bepaald genre uitlichten, een specifieke invalshoek of thematiek? In overleg is veel mogelijk.

Klassefilm
Samen met Globe, centrum voor kunst en cultuur, en Filmtheater Hilversum organiseert Filmhuis Bussum jaarlijks in januari en februari speciaal voor leerlingen van het basis onderwijs Klassefilm. Aantrekkelijke tarieven en een uitgekiend filmaanbod. Meer informatie via www.globeckc.nl.