Being Ad Visser, met nagesprek

Being Ad Visser, met nagesprek

Op zaterdag 16 april is Ad Visser, oud-dorpsgenoot en nog steeds woonachtig in het Gooi, aanwezig bij de eenmalige vertoning van deze documentaire voor een nagesprek.

Ad Visser is voor veel generaties bekend als de excentrieke Mr. Toppop. Maar hij blijkt een vindingrijke kunstenaar die - voortgedreven door nieuwsgierigheid en onstuitbare creativiteit - al zijn hele leven muziek schrijft en songs componeert. Dat alles leidt tot grote kunstzinnige projecten. De documentaire volgt Ad Visser tijdens de totstandkoming van zijn project over de kunstenaars Serge Gainsbourg en Salvador Dalí en schrijver Giacomo Casanova. En passant ontmoeten we ook Vissers echtgenote, kunstenares Melanie Visser, die openhartig en liefdevol vertelt hoe zij en Visser het al meer dan 53 jaar met elkaar uithouden. 

Visser blijkt een man van paradoxen die enerzijds verklaart dat zijn scheppingen volledig vanuit vrijheid en intuïtie ontstaan, maar die tegelijkertijd op alles grip wil hebben en zijn leven compleet regisseert.

Voorstelling(en)