Cinekid Festival

Cinekid Festival

In de herfstvakantie is het groot feest voor kinderen van 4 – 14 jaar: het Cinekid Festival komt weer naar Filmhuis Bussum! Met de allerbeste films en een tof MediaLab: één grote interactieve speeltuin met games, installaties en VR-werelden om helemaal in weg te duiken. Een filmkaartje voor Cinekid kost € 11,75. Dit is inclusief de toegang tot het MediaLab.

Het café en de bovenzaal van het Filmhuis zijn tijdens Cinekid helemaal omgetoverd tot een echt MediaLab, geopend van 9.15 – 16.15 uur. Dit kun je allemaal doen:

DIY DISCOCLUB (6+)
Maak je eigen special effects! Verf vliegt door de lucht en haar danst alle kanten op. Hoe overwin je de zwaartekracht, en stijg je slapend op vanuit je bed? Of laat je dingen zonder aan te raken toch bewegen? Leer allerlei filmtrucs die ook in de filmwereld worden gebruikt, maar dan op een smartphone.

FILTERFABRIEK (4+)
Kies wie je wil zijn: een superheld, schurk, een bekende zanger of je eigen huisdier. Daarna ga je aan de slag met het maken van je eigen gezichtsfilter op papier. Die scan je in met behulp van nieuw ontwikkelde techniek en dan wordt het geprojecteerd. Je gaat naar huis met een zelfgemaakt filmpje én je eigen filter!

VOICEBALLS (6+)
In vijf verschillende korte levels kun je je stem de wereld in slingeren als een ‘stembal’. Maar in elk level heeft het een ander effect. Wat voor effect? Aan jou de taak om het uit te vinden. Ontdek een virtual reality wereld die je bestuurt met je stem!

ANIMATIEWIEL (4+)
Een fenakistiscoop – oftewel een Animatiewiel – was één van de allereerste manieren om een animatiefilmpje te maken en bekijken. Het zijn hele korte animaties die steeds achter elkaar herhaald worden; ‘s werelds eerste GIFjes dus! Ga er lekker zelf mee aan de slag.

KOSMOSKIJKER (4+)
Hoe maak je je eigen caleidoscoop? Met wat karton en spiegelpapier knutsel je een lens voor je telefooncamera in elkaar. Wie door de lens kijkt ontdekt prachtige gespiegelde patronen, die steeds weer veranderen als de lens wordt bewogen.

Voorstelling(en)