Cinekid Festival 2019

In de herfstvakantie is het weer groot feest voor kinderen van 4 – 14 jaar: het Cinekid Festival komt naar Filmhuis Bussum! Op 21, 22 en 23 oktober vertonen we de beste en mooiste films, speciaal geselecteerd voor Cinekid. Ook is er in het Filmhuis een heus MediaLab; een grote interactieve, digitale speeltuin, waar je drie dagen lang van 09.15 – 16.00 uur op ontdekkingstocht kunt gaan. Met games, installaties, 3D werelden, puzzels en de nieuwste apps om zelf mee aan de slag te gaan. Kom het ook beleven!

Kaartverkoop
Een filmkaartje voor Cinekid kost € 11,75. Dit is inclusief de toegang tot het MediaLab. Kaarten zijn te koop via de website en aan de kassa. Reserveren is niet mogelijk. Let op: het MediaLab is alleen toegankelijk met een filmkaartje.

Medialab
Het café en de bovenzaal van Filmhuis Bussum zijn drie dagen lang omgetoverd tot een echt MediaLab. Geopend van 09.15 – 16.00 uur. Hieronder staat wat je er allemaal kunt doen:

Doe-het-lekker-zelf-doos (alle leeftijden)
Zelf aan de slag met verschillende activiteiten: maak bijvoorbeeld een eigen masker, knutsel een insect of een eigen selfie filter. Ontdek ook ‘augmented reality’ (AR): elementen toevoegen vanuit de computer aan een live beeld van de werkelijkheid!

Gif it to me (6+ of jonger met wat hulp)
Hier kun je zelf een GIFje (bewegende plaatjes die blijven afspelen) maken van vier seconden. In de Gif it to me green screenstudio* kun je je eigen tekening gebruiken en je beste acteerwerk laten zien. De filmpjes zijn direct te zien en te delen!

How t vlog (6+)
Leer hoe je een originele vlog kunt maken! Je kiest een thema, locatie en personage en daarna neem je je eigen verhaal op voor een green screen*. De leukste attributen maken het helemaal compleet. Licht, camera, actie: de vlog gaat beginnen!

Wonderwiel (7+)
Superleuke installatie die op eigenwijze manier de beginselen van animatie laat zien. Eerst knutsel je de plaatjes op het wiel en daarna stap je op de fiets en al trappend zie je langzaam het resultaat: bewegend beeld! 

* Een green screen is een groen scherm dat gebruikt wordt om iemand voor te fotograferen of filmen om er daarna op de computer gemakkelijk een andere achtergrond achter te zetten.

Voorstelling(en)