Exhibition On Screen: Hieronymus Bosch

Exhibition On Screen: Hieronymus Bosch

Wilt u ook zo graag naar internationale topexposities maar ontbreekt het u aan de tijd om ze ook daadwerkelijk te bezoeken? Exhibition On Screen biedt de oplossing: overweldigende en spraakmakende tentoonstellingen, bekeken vanuit uw bioscoopstoel!

Door samen te werken met topmusea en kunstinstituten lukt het Exhibition On Screen om spraakmakende tentoonstellingen naar de bioscoop te brengen. Naast de schitterende, in messcherpe beelden vastgelegde impressies van de tentoonstelling, komen bevlogen curatoren, experts en kunstenaars aan het woord, die de kunstenaar en zijn werk van verschillende kanten belichten. Exhibition On Screen is een reeks van vier afleveringen. In februari starten we met de eerste: ‘The curious World of Hieronymus Bosch’.

THE CURIOUS WORLD OF HIERONYMUS BOSCH
Regie: David Bickerstaff
Verenigd Koninkrijk, 2016, 90 min. (geen pauze)

Duik in de levendige verbeelding van een waar visionair. Wie was Hieronymus Bosch? Waarom resoneren zijn vreemde en fantastische schilderijen nu meer dan ooit bij kunstliefhebbers? Hoe weet hij de kloof tussen de middeleeuwen en de renaissance te overbruggen? Waar kwamen zijn onconventionele en tijdloze creaties vandaan? Ontdek de antwoorden in The Curious World of Hieronymus Bosch, waarin de veelgeprezen en drukbezochte tentoonstelling ‘Visioenen van een genie’ in Het Noord-Brabants Museum, centraal staat. De tentoonstelling trok bijna een half miljoen kunstliefhebbers uit de hele wereld. Het fascinerende leven van Hieronymus Bosch wordt onthuld, en de details en verhalen binnen van zijn werken zijn te zien als nooit tevoren: een filmische verkenning van een groot creatief genie.
Kaarten: € 10,50 (geen korting mogelijk)
 

Voorstelling(en)