Film- en debatavond over duurzaamheid met Green Tales of the City

Film- en debatavond over duurzaamheid met Green Tales of the City

De opwarming van de aarde is een veelbesproken onderwerp. Scholieren, burgers en wetenschappers roepen luidkeels om een beter klimaatbeleid. Filmhuis Bussum, Samen Sneller Duurzaam en gemeente Gooise Meren organiseren een film- en debatavond over duurzaamheid met in de hoofdrol de optimistische documentaire ‘Green Tales of the City’.

Documentairemaker Gwen Jansen geeft in haar film ‘Green Tales of the City’ een optimistisch inkijkje in de duurzaamheidsbeweging in ons land. Een beweging die in rap tempo krachtiger en omvangrijker wordt. De film volgt ontwikkelingen in vijf Nederlandse steden en vertelt het verhaal van een aantal bevlogen en gedreven mensen en de vernieuwende projecten die zij startten. Projecten om (een stukje van) hun stad schoner, duurzamer, leefbaarder te maken. Voor welke uitdagingen zien zij zich gesteld en welke samenwerkingen ontstaan er? ‘Green Tales of the City’ laat zien wat mensen beweegt om milieubewuster te gaan leven, maar ook wat hen daarin tegenhoudt.

De avond wordt ingeleid door filmmaker Gwen Jansen. De avond wordt ingeleid door filmmaker Gwen Jansen.
Na afloop van de film praten we na onder leiding van 'Vroege Vogels' verslaggever Henny Radstaak met experts van Milieudefensie die de klimaatmars organiseerden, onze eigen duurzaamheidsbeweging Samen Sneller Duurzaam, klimaatspijbelaars en het publiek.
Welke ‘Green Tales’ heeft Gooise Meren te vertellen? Ter afsluiting biedt de organisatie in het café een CO2 neutraal drankje en hapje aan.
 

Voorstelling(en)