Filmquiz DWARS

Ben jij een filmliefhebber en heb je zin in een heerlijke avond met unieke filmfragmenten en spannende ‘behind the scenes’ verhalen van mensen uit het filmvak? Kom dan op vrijdag 30 november naar Filmhuis Bussum en sluit samen met ons de Jubileummaand af met een unieke Filmquiz. En het goede nieuws is: ook al weet je niets of nauwelijks iets van film, dan nog kun je prima meedoen. Want met deze Filmquiz vieren we vooral de filmkunst in al haar facetten én 40 jaar Filmhuis Bussum!

Behind the Scenes
Mensen uit het filmvak zelf delen hun ervaringen, verhalen en kennis. Variërend van acteurs, actrices, regisseurs, animatoren, geluidsmensen, editors, locatiescouts tot castingdirectors. De filmquizer krijgt hierdoor een uniek kijkje achter de schermen. De mensen uit het vak stellen zelf ook vragen aan het publiek. 

Presentatie
De Utrechtse filmmaker en presentatrice Gwen Jansen presenteert de Filmquiz. Zij gaat voor een gezellige avond met als doel de filmkunst te vieren. Feitjes en weetjes zijn leuk, maar de filmkunst is zoveel meer. tijdens deze Filmquiz staan dan ook gevoel, emotie, verbazing en humor voorop.

Voor iedereen
De Filmquiz DWARS is voor iedereen. Van jong tot oud en of je nu een enorme filmkenner bent of niet. Meedoen kan in een team van twee personen of gewoon lekker alleen. De mobiele telefoon mag zelfs binnen handbereik blijven, want deze is nodig om de antwoorden te geven. 

DWARS
Deze Filmquiz heet niet voor niets DWARS, want in deze quiz wordt aan de hand van hilarische, dynamische en gevarieerde vragenrondes met filmfragmenten en diverse live-acts een unieke reis gemaakt:
•     Dwars door verleden, heden en toekomst
•     Dwars door alle genres (van animaties, speelfilms  tot vlogs)
•     Dwars door alle aspecten van de filmwereld  (van scenario, filmset tot distributie)
•     Dwars door verleden, heden en toekomst
•     Dwars door alle niveaus (zowel filmkenners als filmliefhebbers) 

Meedoen?
Deelname kan dus alleen of met z’n tweeën; iedere deelnemer koopt een kaartje. De Filmquiz duurt 2 uur (exclusief pauze) en start om 21.00 uur. Kaarten kosten € 9,50 en zijn te koop via www.filmhuisbussum.nl en aan de kassa. Wees er snel bij, want vol = vol!

Neem je smartphone mee!

Voorstelling(en)