IDFA Junior on Tour

IDFA Junior on Tour

Naast de inmiddels beroemde The Best of IDFA on Tour is er dit jaar voor de tweede keer ook een junioruitvoering, waarin de beste, mooiste en grappigste jeugddocumentaires van het IDFA van 2015 te zien zijn. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar met hun hele familie. En na de film is er een gratis workshop: Ontwerp je eigen filmset èn hoofdpersoon Anne Fee uit ‘Hoofd vol dromen’ komt langs!

'Dancing for You'
Erlend E. Mo, Noorwegen/Denemarken/Zweden, 30 minuten
Vilde traint keihard om als eerste meisje het kampioenschap halling (een bijzondere Noorse volksdans) te winnen. Zij en haar danscoach halen de meest fascinerende capriolen uit op verschillende plekken in de prachtige natuur. De ontroerende film gaat ook over Vilde’s diepe liefde voor haar zieke opa, die vecht tegen kanker. 

'Bubbly Big Top'
Maike Backhaus & Tessa Langhans, Duitsland, 21 minuten
Inkijkje in de levens van Madeleine en Anthony, de twee oudste van zeven circuskinderen. Als 'junior manager' en 'lead performer' van Circus Bruselli reizen ze stad en land af. Hoewel de glamour van de show niet altijd overeenkomt met hun leven achter de schermen, zouden ze niks liever willen.

'Hoofd vol dromen'
Marinka de Jongh, Nederland, 20 minuten
Ontwapenend en vrolijk portret van de sprankelende Anne Fee en haar huisgenoten, twee twintigers met een verstandelijke beperking. Samen schrijven ze een lied over hun dromen; ze willen alle drie beroemd worden. Maar terwijl ze hierover praten, blijken Bob en Olivier toch heel andere toekomstverwachtingen te hebben dan Anne Fee.

Nagesprek en gratis workshop!
Na de laatste film is hoofdpersoon Anne Fee uit 'Hoofd vol Dromen' te gast en kun je haar alle vragen stellen. Daarna kun je meedoen aan een workshop waarin je je eigen filmset kunt ontwerpen, waarin je zelf de hoofdrol speelt. En dat is helemaal gratis. Kom ook!

Kaarten kosten € 10,00 en € 8,50 voor Vrienden/65+ en CJP. 

Voorstelling(en)