The Best of IDFA on Tour 2022

The Best of IDFA on Tour 2022

Een viertal prijswinnaars van het International Documentary Film Festival Amsterdam dat vorig jaar november plaatsvond, gaat deze maand weer op tournee door het land. De films, afkomstig uit verschillende landen, zijn beoordeeld op onder andere uitmuntende cinematografische kwaliteiten en urgentie van het onderwerp. Met als resultaat een uniek programma met films die je blik op de wereld verruimen!

Programma
'O, Collecting Eggs Despite the Times'
Regie: Pim Zwier
Nederland, 2021, 80 minuten

Fascinerende archieffilm over oöloog Max Schönwetter, de man die zijn leven wijdde aan de eierkunde. 19.206 prachtexemplaren verzamelde hij, van kleine grasmuseitjes tot die van de nandoe. Ondertussen bewoog de wereld zich richting WO II. Winnaar van de IDFA Award for Best Directing in de Envision Competition.

'Handbook'
Regie: Pavel Mozhar
Duitsland/Belarus, 2021, 26 minuten

De demonstranten tegen de herverkiezing van de Belarussische president Loekasjenko in augustus 2020 werden ongenadig aangepakt. Hun nagespeelde getuigenissen vormen een droge maar trefzekere instructievideo. 'Handbook' won de IDFA Award for Best Short Documentary.

Pauze

'Children of the Mist'
Regie: Diem Ha Le
Vietnam, 2021, 92 minuten

In de mistige bergen van Noord-Vietnam worstelt een Hmong-tienermeisje met opgroeien. Meisjes in Di’s traditionele cultuur trouwen soms al op hun veertiende. Maar Di gaat naar school en leert daar dat het anders kan. De documentaire won de IDFA Award for Best Directing in de International Competition.

'Where are we Headed'
Regie: Ruslan Fedotow
Belarus/Rusland, 2021, 63 minuten

De imposante, theatrale metrogangen van Moskou vormen het decor van een doorlopende tragikomische voorstelling. Kleine voorvallen en gesprekjes leveren een kleurrijk beeld op van deze ondergrondse minimaatschappij. Winnaar van de IDFA Award for Best First Feature en de IDFA Award for Best Cinematography.

Tijdschema
13.30 – 15.25 uur: 'O, Collecting Eggs Despite the Times' en 'Handbook'
15.25 – 15.45 uur: Pauze
15.45 – 18.15 uur: 'Children of the Mist' en Where are we Headed'

Kaartverkoop
Kaarten voor The Best of IDFA on Tour kosten € 27,50 en € 25,00 voor Vrienden en CJP. BankGiro Loterij VIP kaart houders betalen slechts € 22,50. Deze korting is alleen mogelijk door vooraf aan de kassa op vertoon van de VIP-kaart tickets te kopen. Houders van een Cineville-pas hebben gratis toegang en kopen hun kaartje online.

Voorstelling(en)