Voorpremière Kapsalon Romy

Voorpremière Kapsalon Romy

Oma Stine moet haar kleindochter Romy opvangen na school. Niet met groot enthousiasme, overigens; ze doet dit om haar dochter Margot uit de brand te helpen na een scheiding. Oma werkt nog steeds als kapster maar worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

'Kapsalon Romy' is de nieuwe speelfilm van regisseur Mischa Kamp ('Het Paard van Sinterklaas') naar het gelijknamige boek en scenario van Tamara Bos. De film won al diverse prijzen: Beste Europese jeugdfilm van 2019 in Noorwegen, prijzen van zowel de kinder- als volwassenenjury in Tel Aviv en op ‘s werelds grootste boekenbeurs, de Frankfurter Buchmesse, de award voor beste verfilming van een kinder- of jeugdboek.


In het kader van Wereld Alzheimer Dag op zaterdag 21 september vertonen we 'Kapsalon Romy' alvast eenmalig als voorpremière.

Voorstelling(en)