Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Van auteur naar acteur

Van auteur naar acteur

Serie boekverfilmingen met inleiding

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films starten we in het najaar met een reeks ‘Van auteur naar acteur’, in samenwerking met Bibliotheek Gooi+. Elke maand presenteren we een gloednieuwe boekverfilming met een inleiding van filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen. Ze neemt ons mee naar de wereld van de schrijver van het boek en legt de link tussen het verhaal op papier en de manier waarop het verhaal op het scherm tot leven komt. De inleiding is voor iedereen goed te volgen, ook als je het boek niet gelezen hebt. Bibliotheek Gooi+ zorgt ervoor dat de boeken van de reeks te leen zijn (in beperkte oplage). 

Butcher's Crossing

Woensdag 15 november, 13.15 uur

De verfilming van het gelijknamige boek uit 1960 van John Williams, die ook het onlangs herontdekte boek ‘Stoner’ schreef. Een anti-western, waarin gruwelijke ontberingen en slachtpartijen hand in hand gaan met filosofische overpeinzingen en inzichten.

tickets
Butcher's Crossing

Het Smelt

Woensdag 13 december, 13.15 uur

Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs achter in haar auto om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit uit 2016.

tickets
Het Smelt