Dropje
Dropje
Dropje
Dropje
Dropje

Dropje

Dropje

  • Herkomst Nederland, 2020
  • RegieMeikeminne Clinckspoor
  • MetImanuelle Grives, Daniël Boissevain, Warre Borgmans
  • Duur40 minuten

Dropje
Het is geen jongen, het is geen meisje, het is geen knuffel… het is gewoon Dropje! Dropje woont in 'De Alleswinkel'; een winkel waar je álles kunt vinden wat je maar kunt bedenken.

Dropje is heel nieuwsgierig en beleeft elke keer bijzondere dingen met de kinderen die langskomen. Alledaagse taferelen die voor ieder kind herkenbaar zijn, worden met Dropje grootse avonturen. Op zijn unieke, grappige en vaak onlogische manier weet Dropje hen steeds uit bizarre situaties te redden. 

Door de unieke combinatie van poppenanimatie en live-action ontstaat een prachtige visuele wereld waar jonge kinderen zich volledig in kunnen verliezen. Leuk op tv, maar nog veel leuker om samen met andere kinderen in een bioscoopzaal te zien. Iedereen zingt mee met de aanstekelijke intro en het wordt altijd een hele vrolijke boel.

Regisseur Clinckspoor: “Dropje laat de kleine wereld van het jonge kind in al haar grootsheid zien. Het is herkenbaar voor elk kind van drie tot zes jaar. Sterker nog, mijn zoontje is twee jaar oud en die zegt nu ook al de hele tijd ‘Poppoppop kijken’.”

Te zien vanaf 17 december.