Chungking Express
Chungking Express
Chungking Express
Chungking Express
Chungking Express
Chungking Express

Chungking Express

Chungking Express

  • Herkomst Hong Kong, 1994
  • RegieWong Kar Wai
  • MetTakeshi Kaneshiro, Brigitte Lin, Tony Leung Chiu Wai
  • Duur102 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer

Chungking Express
Twee politiemannen lijden beiden aan een gebroken hart. De een bestrijdt zijn liefdesverdriet met hardlopen, de ander heeft zó te lijden onder het vertrek van zijn vriendin dat hij niet merkt dat het snackbarmeisje Faye stapelverliefd op hem is.

'Chunking Express' is een iconisch werk uit de jaren negentig en de film die van Wong Kar Wai een instant filmlieveling maakte. Alles is mogelijk in Wongs glorieus gefilmde meesterwerk, die de combinatie van ananas uit blik en Mamas & the Papas' California Dreamin’ voor altijd veranderde in het toppunt van romantisch verlangen.

De films van de Chinese regisseur Wong Kar Wai zijn zinderend en een lust voor het oog. Hoewel de regisseur vooral bekend staat om zijn sublieme studies over romantisch verlangen, omvat zijn oeuvre ook uitstapjes naar sciencefiction, misdaadthrillers en martial arts. Eye brengt in samenwerking met Cinéart deze zomer vijf films van Wong Kar Wai opnieuw uit, in gloednieuwe 4K-restauraties. Als bijzonder extraatje wordt daarnaast 'The Hand' vertoond: een nieuwe (langere) versie van de bijdrage die Wong leverde aan de omnibusfilm 'Eros'. Wij eren deze zomer de grootmeester met iedere maandag een film, van 5 juli t/m 9 augustus. Een must voor de ware filmliefhebber!